Няма съгласие за 6 от общо 105 избирателни комисии в Търговище

Снимка: Архив

За 6 от общо 105 избирателни комисии не постигнаха съгласие партиите и коалициите в Търговище по време на консултациите, свикани от кмета д-р Дарин Димитров. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. По тяхна информация „Обединени патриоти“, „Воля“ и ДПС имат разминавания относно ръководствата на Секционните избирателни комисии в селата Алваново, Горна Кабда, Здравец, Кръшно, Мировец, както и за една от село Лиляк.

По процедура, в срок до 25 септември, Община Търговище трябва да внесе предложенията за състава на СИК в Общинската избирателна комисия, която да назначи членовете служебно, уточняват от администрацията.

Общият брой членове на комисии за местните избори в общината е 830. ГЕРБ участва в СИК с 273 членове и има по едно място в ръководствата на всяка от комисиите. Коалиция „БСП за България“ има 229 членове и участие с по един човек в ръководството на всяка от комисиите. ДПС има представители в ръководството на 41 комисии и общо 104 членове в секционните комисии. „Воля“ има 19 участници в ръководството и общо 104 души в комисиите. Коалиция „Обединени патриоти” ще бъде представлявана също от 104 членове в СИК, като 44 от тях са в ръководството. Коалиция „Демократична България – обединение“ е с 16 редови представители в СИК, без квота в ръководствата, посочват още от Общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони