Няма Шампионска лига, няма парти

ПСЖ е шампион на Франция след разгром със 7:1 над основния конкурент и досегашен носител на трофея „Монако“. Но голямата новина в Париж все още не е факт – кой ще води тима през следващия сезон. Настоящият треньор на парижани - испанецът Унай Емери, е с изтичащ в края на кампанията договор. Освен това бившият наставник на „Севиля“ се провали с голямата цел – пробив в Шампионската лига.

За неговото място усилено се спряга Томас Тухел, направил начело име начело на „Борусия“ (Дортмунд).

Президентът Насер Ал-Келаифи също увърта и не пожела да открехне завесата около бъдещето на Емери.

„Когато подпишем с някого, ще обявим официално – обясни катарският бизнесмен. - За момента имаме наставник. Направихме много позитивни неща тази година. Шампиони сме за седми път, пет от които под мое ръководство. Но всеки знае, че голямата ни цел бе Шампионската лига.“

А за да си върне титлата на „Парк де Пренс“, клубът пръсна внушителните 238 млн. евро без в сумата да се включва и предстоящата сделка за Килиан Мбапе, играл до момента под наем в тима. За нападателя ПСЖ ще плати допълнителни 180 млн. евро. В същото време „Монако“ разпродаде футболисти за 360 млн. евро през изминалото лято.

И докато по високите етажи в Париж мислят кой да наследи Емери, то някои от основните играчи застанаха зад настоящия треньор.

„Разбира се, че искам да остане, но за момента не знаем нищо – призна капитанът Тиаго Силва. - Четем за много имена. Моето желание е Емери да продължи да работи с нас.“

Подобно мнение изказа и неговият сънародник Маркиньос, обяснил, че испанецът има основна заслуга за спечелената титла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят