Обвинената в удушаване на бебето си учителка от Горна Оряховца оставена да се грижи за трите си деца

Венелина Петкова е с мярка „подписка“ и няма адвокат

Обвинена в удушаване на новороденото си бебе учителка от Горна Оряховица е оставена да се грижи за трите си момчета след доклад на социалните служби, научи "Труд".

34 –годишната Венелина Петкова е обвинена в убийство и е с мярка за неотклонение „подписка“. Жената е изписана от болница дни след зловещата драма, която се разигра в парк в железничарския град. Все още по случая се чакат назначените няколко експертизи ,които да докажат със сигурност механизма за злодеянието, извършеното от нея. Младата преподавателка в училището в стражишкото село Виноград нямала адвокат заради безпаричие макар да се е консултирала с известна търновска кантора.

Според социалните служители Венелина не била опасна за трите си деца и можела да се грижи за тях. Заради това момчетата не са били отнети от семейството като евентуална временна мярка за закрила. Все още пред разследващите съпругът на жената Христо твърдял, че не е знаел за нейната бременност.

Учителката от Горна Оряховица прикривала, че чака четвърто дете и до последно била на работа във Виноград.

В средата на октомври тя родила здраво момченце в парк в Горна Оряховица, след което то било открито удушено в багажника на семейната кола. Венелина Петкова бе открита с обилен кръвоизлив на пейка от минувачи около 18 часа същия ден, които извикали линейка. В болницата в Горна Оряховица се установило, че жената току-що е родила, била е в деветия месец и бебето е било доносено и живо. После тя разказала, че сама отишла да ражда в парка, но при дърпането на плода без да иска го удушила, което бе опровергано от властите.

Историята обаче продължава да бъде като във филм на ужасите. Момченцето е родено живо, живяло е десетина минути и след това е било удушено. Телцето е било сложено в багажника на автомобила в сак и вероятно Венелина Петкова е имала намерение да го изхвърли в контейнер без никой да разбере. При приемането си в болницата тя обаче заявила, че бебето се родило мъртво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България