Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

Окръжната прокуратура в Сливен протестира присъда на Окръжния съд в Сливен, с която подсъдимият Веселин К. е признат за невинен, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас. Срещу сливенеца са били повдигнати две обвинения: за отглеждане на 787 растения коноп, изсушени на листна маса, на стойност близо 59 хил.лева и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп, на стойност близо 400 лева. Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление, в съучастие с Антон Х.. По същите обвинения Антон Х. е осъден ефективно на 1 година лишаване от свобода свобода по съкратеното съдебно следствие. Вече е изтърпял наказанието си и е на свобода, уточниха от Окръжната прокуратура. Става дума за разбитата на 12 февруари м.г. от полицията в Сливен нарколаборатория в частен имот със заведение. Нарколабораторията е била оборудвана в две мазета. Имотът се намира само на 50-ина метра от сградата на съдебната палата, където се помещават Районната и Окръжната прокуратура, Районният и Окръжният съд в Сливен. Тогава полицията се похвали с работата си и отчете, че това била най-модерната нарколабиратория, разкривана в Града под Сините камъни през последните 5 години.

Осъденият ефективно Антон Х. е бил наемател на заведението, а Веселин К. - собственик на имота. Имотът и наемните отношения били онаследени от починалата му майка, по данни на адвокатката му Галя Хачадурян, оповестени след задържането. Присъдата, с която Веселин К. е оневинен, е постановена на 7 февруари т.г. от състав на Окръжния съд в Сливен. Със същата присъда веществените доказателства: два мобилни телефона, тетрадка и банкноти в лева и евро за над 3000 лева трябва да му бъдат върнати. Мотивите на съда още не са публикувани.

Протестът на Окръжната прокуратура в Сливен ще бъде разгледан от Апелативния съд в Бургас, който е компетентен да се произнесе по него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право