Обвинение за бивш кмет наранил полицай

58-годишният бивш кмет от свищовското село Ореш е обвиненият в причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител по време на изпълнение на служебните му задължения.

Бившият управник Петър Йозов бе арестуван на 27 февруари, след като вилнял в местното кметство. Екшънът се разиграл, когато екскметът и синът му били привикани за разпит.

Поводът бил множеството жалби, които пишел до всевъзможни институции срещу настоящия кмет Любомир Иронов и срещу градоначалника на Свищов Генчо Генчев.

Малко преди това в сигнал до Главния прокурор Йозов наклеветил всички кметове на населени места, че са "мафиоти, а управникът на общината Генчо Генчев е шефът на мафията". Заради тези доноси, Йозов бил повикан да даде показания.

Той обаче влетял разярен в кметството и започнал да буйства. Нахвърлил се с юмруци и ритници върху Любомир Иронов и го ударил в гърдите. Посегнал и на полицейския инспектор. Разлютеният бивш кмет на Ореш потрошил компютър, принтер и вратата на една от канцелариите. Иронов и полицаят незабавно подали сигнал на телефон 112. След минути пристигнал полицейски екип от Свищов и Йозов и синът му били отведени в ареста. По случая бе образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е установено, че Йозов е наранил полицаят, а нанесените от него материални щети в кметството са на стойност 170 лв. След доклад на материалите по случая в прокуратурата извършителят е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение «подписка».

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право