Обвиненият в убийството на майка си Мариан Челебиев остава в ареста, нямал какво да каже на съда

35-годишният Мариан Челебиев, обвинен в убийството на майка си Бинка в блок 5 в бургаския ж.к. „Лазур“, остава в ареста. Окръжният съд определи мярката му за неотклонение „задържане под стража“. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

„Не знам какво да кажа“, заяви пред съдия Цвета Попова Мариан Челебиев на въпрос дали иска да изложи своята позиция.

Прокурорът поиска Мариан да бъде задържан под стража, защото обвинението срещу него е за умишлено убийство, за което се предвижда затвор от 15 го 20 години или доживот без замяна. По думите на прокурора задържаният е направил самопризнания. А налице е реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Припомняме, че убийството разтърси ж.к. „Лазур“ в петък. Около 18:18 ч. синът подал сигнал в Пето районно управление, че след скандал със 76-годишната си майка, я бутнал, след което тя издъхнала. Смъртта на Бинка Челебиева е констатирана от пристигналия на адреса екип на Центъра за спешна медицинска помощ. При извършения оглед по трупа на възрастната жена са открити множество синини. Тялото е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина“ при УМБАЛ – Бургас, като е установено, че причина за смъртта е задушаване. Тогава беше задържан синът на жената Мариан Челебиев.

Според бащата Тодор, съпругата му и Мариан често спорели, като синът искал пари, без да се интересува дали семейството разполага със средства. Младият мъж бил учител, но е практикувал професията само няколко месеца. През последните години бил безработен и често са го забелязвали да се разхожда като безделник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право