Обвинен в убийство сводник се жали от бавно разследване

Обвинен в убийството на бившата си приятелка 33-годишен мъж опита да излезе от ареста, оплаквайки се от бавния ход на разследването.

Пред Апелативния съд във Варна Мюрсел Акиф обжалва за втори път наложената му от Силистренския окръжен съд най-тежка мярка за неотклонение с мотива, че вече 5 месеца стои зад решетките, а органите на досъдебното производство бездействат.

В съдебната зала обаче стана ясно, че Акиф има богато съдебно минало и припечелва като сводник в Германия. Там той бил разследван и за опит за убийство. У нас органите на реда го задържали на 16 март, след като седмица по-рано стрелочник открил бездиханното тяло на млада жена в дере до жп прелез в землището на с. Руйно.

В главата й зеела огромна рана. Съдебно-медицинската експертиза установила, че жертвата е издъхнала от тежка черепно-мозъчна травма. Свидетелски показания заковали Мюрсел като извършител на кървавото деяние.

Един от разпитаните бил брат му, който разказал детайли около нападението. Мюрсел се нахвърлил върху бившата си изгора в колата си, а после побоят продължил навън до фаталния край. Самият обвиняем признал, че е упражнил насилие над жената, но в хода на разследването опитал да склони свидетели да лъжат в негова полза.

Съпричастността му към убийството се подкрепя и от извършените химическа, биологична, ДНК и 3 съдебно-медицински експертизи. Всички факти водят до извода, че на свобода Акиф може да извърши ново престъпление, прецениха магистратите и отказаха да променят мярката му за неотклонение.

Определението на Апелативен съд-Варна не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право