Обвинен в убийство се размина с домашния арест

Снимка: Архив

Обвинен в зверско убийство на свой приятел от детинство варненец се размина с домашния арест и ще дочака процеса си зад решетките. Това постанови Апелативният съд, който след протест на прокуратурата отмени определение на окръжните магистрати от края на октомври, с което мярката за неотклонение на Венцислав А. бе изменена от задържане под стража в домашен арест.

На 14 февруари той смлял от бой приятеля си Явор. Минувачи открили 34-годишния мъж в безпомощно състояние пред бл. 404 в кв. "Владиславово". На път за болницата той починал. Няколко дни по-късно за зверството бил арестуван Венцислав, който е обвинен в умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Според защитата, въпреки че Венцислав е в ареста от 8 месеца, от близо 6 месеца с него не се водят никакви процесуално следствени действия. Обвинението обаче контрира, че са извършени множество експертизи и са били разпитани много свидетели. Венцислав е опитал да въздейства върху част от тях, показа представена от прокуратурата справка. Един от свидетелите е заявил, че е бил заплашван по телефона, за да даде лъжливи показания, а други са ходили на свиждане с обвиняемия, придружавани от лица от криминалния контингент.

Няма опасност Венцислав да се укрие, но има риск да извърши ново престъпление и да въздейства върху свидетели, ако е на свобода, прецени Апелативният съд и остави мъжът зад решетките. Определението е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право