Обвинен в убийство ще отговаря и за хомосексуални действия

Снимка: Архив

Венцислав пребил до смърт приятел, а после заплашвал свидетел

Обвинен в умишлено убийство на приятел от детинство варненец ще отговаря пред съда и за хомосексуални действия. Това стана ясно на заседание на Варненския апелативен съд, пред който защитата на Венцислав Апостолов обжалва задържането му под стража с мотива, че той е зад решетките вече близо 1 година. Въпреки дългия срок магистратите отхвърлиха искането, тъй като деянието е било извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин.

Жертвата - 34-годишният Явор, страдал от психически отклонения и водел скитнически живот. В края на 2017 г. приятелят му Венцислав го прибрал в дома си в кв. Владиславово. На 14 февруари 2018 г. минувачи открили Явор пред бл. 404 в безпомощно състояние в локва кръв. Мъжът издъхнал в линейката на път за болница. Съдебно-медицинската експертиза установила, че е умирал бавно и мъчително в резултат на зверски побой. Няколко дни по-късно Венцислав бил задържан и обвинен в тежкото престъпление, за което законът предвижда от 15 до 20 г. или доживотен затвор. В началото на тази година мъжът се сдобил и с второ обвинение - за хомосексуални действия. По време на престоя си в ареста Венцислав е бил посещаван от свидетели по делото, а друг свидетел е бил заплашван по телефона да промени показанията си в негова полза. Затова от 10 октомври миналата година бил лишен от правото на кореспонденция, телефонни разговори и свиждания с лица, които не са му роднини, докато приключи разследването.

До финала му се очаква само заключението от ДНК експертизата и затова апелативните магистрати потвърдиха решението на окръжните Венцислав Апостолов да получи 2-месечна забрана за обжалване на мярката си за неотклонение. Определението е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право