Обвиниха в измама виртуалния приятел на банкерката Невена, източила за него над 1 млн. лв.

Сергей Михайлов

Варненската окръжна прокуратура привлече към наказателна отговорност 30-годишния Сергей Михайлов от Монтана. Името му нашумя след ареста на варненската банкова служителка Невена Йорданова, обвинена в присвояването на над 1 млн. лв. от сметки на вложители.

38-годишната Невена източила сумите от началото на 2018 г. до 21 ноември 2019 г., когато била разкрита. Чрез куриерска фирма жената изпращала парите на Сергей, с когото имала виртуална връзка.

Мъжът се представял като Мирослав Михайлов и я убедил за му дава пари, за да се отърве от люти лихвари. Освен чужди авоари Невена му изпратила и свои пари, дори теглила кредит, без нито веднъж да е имала среща с виртуалния си приятел.

На Сергей е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. За разлика от Невена, която е в ареста от края на ноември, монтанецът е на свобода под парична гаранция от 10 000 лв. Разследването на досъдебното производство е възложено на екип от следователи от Окръжния следствен отдел, съобщиха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право