Обвиниха в наркопроизводство учители по химия в САЩ

Снимка: Архив

Властите в Арканзас са арестували двама учители по химия, защото правели метамфетамини подобно на измисления телевизионен герой Уолтър Уайт от култовия сериал "В обувките на Сатаната" (Breaking Bad). Метамфетаминът е изключително пристрастяващ наркотик, който може да се произвежда нелегално с химия, информира БТВ.

Тери Бейтман и Брадли Роуланд са обвинени в наркопроизводство. И двамата преподават химия в държавния университет "Хендерсън", в който учат около 3500 души. Разследването започнало, след като научният център на университета бил затворен заради "неустановена химическа миризма".

Тестове разкрили повишени нива на бензил хлорид в лабораторията. Бензил хлоридът се използва в производството на определени бои и фармацевтични продукти. Краткотрайните ефекти от вдишването му са раздразнение на очите, кожата и горните дихателни пътища. Това е химикал с разнообразно приложение, от който се правят различни видове лекарства, но може да се използва и за направата на метамфетамини. Бейтман и Роуланд остават в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка