Обвиниха градоначалника на Трън за блъснато дете (обзор)

Районната прокуратура в Перник повдигна обвинение на кмета Трън Станислав Николов за причиняване на тежка телесна повреда на 6-годишно дете при катастрофа.

Инцидентът стана на 13 ноември 20015 г. Тогава малкият Ивайло отивал на училище в града, когато бил ударен от джип „Фолксваген Туарег“, шофиран от кмета. След катастрофата Ивайло е без далак и с половин черен дроб.

Случаят доби скандална слава, след като стана ясно, че според заключение на разследващ полицай детето само се ударило в колата на кмета. Същото твърдеше и градоначалникът. Майката на Ивайло Анита Гълъбова твърдеше, че били заплашвани да не дават показания срещу кмета. След като медиите разкриха тези факти, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването да се проведе в друг район, а не в този на прокуратурата в Трън. Премиерът Бойко Борисов пък изрази възмущението си от поведението на кмета.

Според прокуратурата по случая били изготвени експертизи, провели се допълнителни разпити и се събрали достатъчно доказателства срещу кмета. Станислав Николов е нарушил правилата за движение, казаха от държавното обвинение. Кметът ще бъде разследван и за ползване на неистински документи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право