Обвиниха жената, предизвикала пожар в кооперация в Париж, в който загинаха 10 души

Жената , заподозряна, че е предизвикала пожара в кооперация в Париж, в който загинаха 1 0 души , беше официално обвинена вчера вечерта, пише в. "Фигаро".

Жената, която е живеела в кооперацията и е на около 40 години, е обвинена в "унищожаване на собственост чрез предизвикване на пожар, изложил на опасност живота на хора и в унищожаване чрез предизвикване на пожар, довел до смъртта на хора". На жената е постановена мярка "задържане под стража".

Есия Б, която е имала 13 престоя в парижка психиатрия в периода 2009 г. - 2019 г., бе арестувана в нетрезво състояние след началото на пожара в кооперацията в западната част на Париж. Пожарникарите гасиха огнената стихия в продължение на шест часа. Това беше най-смъртоносният пожар в Париж от 14 години насам. Според в. "Фигаро" ранените в него са 96.

Жената отрича да е извършвала престъплението. На нея й беше наложена мярка "задържане под стража" още след пожара, но във вторник тя беше прекратена временно, за да бъде подложена заподозряната на психиатрична експертиза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа