Обвиниха Мелания Тръмп в плагиатство за втори път

Мелания Тръмп

Съпругата на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Донлд Тръмп отново беше хваната в плагиатство, съобщиха световните медии.

Обвинението идва след речта на Мелания Тръмп в четвъртък. Тя се включи в избирателната кампания в Беруин, Пенсилвания.

Не само че по време на разказа за своята лична история като имигрант Мелания Тръмп използва чужда фраза, но изглежда, че тя била взета от предишната съпруга на Тръмп: Марла Мейпълс.

Репортерът на Tablet Magazine Яир Розенбърг сравни в „Туитър“ следните два откъса. „Израснах в малък град в Словения… САЩ означава, че ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го осъществиш“, отбеляза г-жа Тръмп.

А през 2011 г. в интервю Мейпълс заяви: „Вярвам, че ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го осъществиш, затова не смятам, че в живота има някакви ограничения“.

Това е първата реч на Мелания Тръмп след изказването си от юли пред Националната конвенция на републиканците, когато беше критикувана в плагиатство на реч на Мишел Обама от 2008 г.

По време на речта си в четвъртък Мелания Тръмп обеща, ако стане първа дама, да се бори срещу онлайн тормоза на деца и да защитава жените. „Нашата култура е станала твърде жестока и груба особено за децата и тийнейджърите“, подчерта г-жа Тръмп.

Тя допълни, че е „абсолютно неприемливо“, когато децата са обект на тормоз, присмех и нападки, извършвани анонимно онлайн.

Мелания Тръмп също така призова да се гарантира сигурността на границите на страната. „Доналд знаеше, че не може повече да седи и да гледа какво се случва с тази страна“, отбеляза г-жа Тръмп в четвъртък по време на едно от редките си участия в избирателната кампания на съпруга си. „Каква страна искаме? Искаме ли държава, която е със сигурни граници? Да? Искаме ли страна, където всички имат равен шанс?“, попита Мелания Тръмп. „Искаме ли държава, която уважава нашата конституция“, продължи г-жа Тръмп във формата „въпрос-отговор“, а от тълпата се чуваха викове „Да“.

Освен това г-жа Тръмп се опита да убеди американците да гласуват за милиардера следващия вторник, отбелязвайки, че за нея ще бъде „чест и привилегия“ да бъде първа дама и нейният съпруг ще стане „фантастичен президент“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка