Обвиниха мъж в заплаха за убийство на съсед, налетял с нож заради паркомясто

Снимка: Архив

Районна прокуратура-Пловдив внесе в петък в съда обвинителен акт спрямо 57-годишния Петко Петков от град Хисаря за закана с убийство към свой съсед заради паркиране. Според държавното обвинение това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му и се явява престъпление по чл. 144 ал.3 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Петко Петко, който живеел в град Хисаря, бил от години в лоши отношения с един от съседите си. На 18 юни 2016 г. пострадалият П.Б. паркирал лекия си автомобил на празна поляна до улицата, където живеел той и съседът му Петко Петков. Като видял, че оставя колата си на това място, обвиняемият излязъл и казал на П.Б. да я махне, защото бил спрял в негов имот. П.Б. му отговорил, че мястото не е негово и се прибрал в дома си.

Няколко минути по-късно обвиняемият Петко П. с нож в ръка тръгнал към дома на съседа си, влязъл през незаключената дворна врата и се насочил към П.Б. с думите: „Ей сега ще ти отрежа главата! Ще те махна от тоя свят, ще те заколя“. Заканите предизвикали основателен страх у П.Б., който успял да хване дясната ръка на обвиняемия и да го избута на улицата, като след това заключил вратата. Обвиняемият продължил да крещи и да призовава съседа си да излезе на улицата, "за да му отреже главата".

Малко по-късно обвиняемият Петко Петков видял на улицата съпругата на П.Б., приближил се към нея и й казал: "Извикай мъжа ти да излезе, за да му отрежа главата". Обвиняемият се опитал да влезе в двора, но не успял. Малко след това бил подаден сигнал в полицията. Разпитан във фазата на досъдебното производство, обвиняемият Петко Петков не се е признал за виновен. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право