Обвиниха мъж в изготвяне на порнографски материали с непълнолетни

Илюстрация: Архив

36-годишен мъж от Павликени е обвинен в изготвянето на порнографски материали с лица, имащи вид на непълнолетни. Разследването по случая е започнало през лятото на 2015 г. В хода на проведените процесуално следствени действия е установено, че в периода 27 юли – 20 август 2015 г. П. П., известен на полицията е държал и набавял за себе си порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18 години.

При претърсване в жилището му са установени и иззети компютърна информационна система, съдържаща информационни данни, мобилен телефон и хард диск. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем за престъпление по чл. 159, ал. 6 от НК.

Взета му е мярка за неотклонение „подписка”.

"Работата по случая продължи дълго, защото бяха разпоредени множество експертизи. Правен бе технически анализ на откритите компютър и телефон. Освен това вещи лица от Министерството на културата извършиха художествена експертиза. Такава бе направена за първи път. Целта бе чрез нея да се установи дали позиращите на снимките лица са на възраст под 18 г", коментира пред "Труд" ръководителят на Районната прокуратура в Павликени Атанас Филипов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право