Обвиниха нападателя на Бате Николай, може да лежи до 10 години

Николай Николаев, Бате Николай

Районна прокуратура – Ихтиман повдигна обвинение на Стоян Боджов от Вакарел за извършен опит за грабеж, побой и заплашване над актьора Николай Николаев, съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът стана на 22 юли т.г. Според обвинението Боджов от 22.40 ч до 23.30 ч в село Вакарел в района на жп-гарата направил два опита да отнеме чужди движими вещи от владението на Митко Демирев и на Николай Николаев "с намерение противозаконно да ги присвои".

Около 22.40 ч Боджов направил опит да отнеме от Митко Демирев мобилен телефон, като употребил сила. „Дай си телефона! Жив няма да си тръгнеш! Ще извикам още пет човека!“, заплашил то гой. Деянието останало недовършено, поради независещи от дееца причини, се казва в съобщението на прокуратурата.

Около 23.40 ч обвиняемият направил опит да отнеме от Николай Николаев, познат като Бате Николай, мобилен телефонен апарат и портмоне с пари и лични документи. Боджов заплашил актьора с джобен нож и думите: „Веднага давай GSM, парите и часовника, защото ще ти извадя гръцмуля!“

Нанесъл удари на Николай Николаев, с което му причинил лека телесна повреда - счупване на най-долната фаланга на малкия пръст на дясното стъпало, охлузвания по гърба и дясната ръка, порезна рана по възглавничката на палеца на дясната ръка. Това довело до временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Опитът останал недовършен, поради независещи от дееца причини.

Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

На обвиняемия Боджов е взета мярка за неотклонение „Подписка“, за контрола по изпълнението на която е уведомено Районно управление – Ихтиман при ОДВМР-София.

Уважено е искането на пострадалия Николай Николаев да му се даде възможност да представи допълнителни доказателства за получените травми и проведеното лечение.

Наблюдаващият прокурор от РП-Ихтиман е указал на разследващия орган да назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза с оглед провеждане на обективно, всестранно и пълно разследване, и неговото законосъобразно приключване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право