Обвиниха рецидивист, пребил свищовлия с метален прът

Районна прокуратура – Свищов внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист, нанесъл побой на мъж, като му причинил телесна повреда.

Обвинението срещу Л. М. е за това, че на 04.06.2018г. в гр. Свищов, действайки при условията на опасен рецидив и по хулигански подбуди, нанесъл удари с метална тръба в областта на дясната ръка на С. О., с което му причинил средна телесна повреда.

Обвиняемият е осъждан десет пъти за извършени тежки умишлени престъпление. Вечерта на 04.06.2018 г. пострадалият и синът му били в кафе – аперитив в централната част на гр. Свищов. Около 23,15 часа двамата напуснали питейното заведение и се насочили към техния автомобил, паркиран на ул. „Ц. Церковски”. В момента, в който се качили в автомобила, обвиняемият изскочил от градинските храсти, отворил рязко предната дясна врата и нанесъл с метален прът удар в дясната ръка на С. О. Пострадалият усетил силна болка, излязъл от колата, предпазвайки се с ръце от последващите удари.

Едновременно с него от колата излязъл и синът му, който се втурнал към баща си. Обвиняемият бил с ръкавици и маска на главата и нанасял удари с метален прът. На помощ се притекли и други хора, успели да издърпат металния прът от нападателя, като се опитвали да го задържат, но той избягал.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право