Обвиниха четирима за разпространение на наркотици в Слънчев бряг

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Слънчев бряг и други селища в страната. Те са задържани на 13 септември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в курортния комплекс, съобщиха от държавното обвинение.

Според събраните до момента доказателства Станимир К., Атанас П., Радослав М. и Дичко И. са започнали разпространението на наркотици като организирана група през януари 2017 г. От началото на летния сезон те пласирали предимно кокаин на чужденци и по-заможни българи в Слънчев бряг.

При извършените обиски и претърсвания при задържането на участниците в групата, у Станимир К. са намерени и иззети 23,44 г. кокаин, разпределени в дози и подготвени за продажба. Част от тях са намерени в жилището му.

По-малко количество кокаин е открито и в Радослав М.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от задържаните е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

Днес ще бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тримата. На Дичко и е наложена мярка „Парична гаранция“ от 2000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право