Обвиниха шофьор за двойна смърт

Снимка: Архив

 

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд 44-годишният Йордан Г. от Плевен за причиняване смъртта на двама души в тежко пътно произшествие. Катастрофата стана на 21 октомври 2016 г. до шуменското село Развигорово.

Подсъдимият управлявал „Опел корса“, а до него се возела приятелката му. В лентата за насрещно движение пътувал автомобил „Рено туинго“, шофиран от свидетел по делото, а до него бил баща му.

Когато двата автомобила били на 83 метра един от друг, Йордан Г. навлязъл в отсрещната лента и настъпил челен удар. Загинала 43-годишната приятелка на Йордан и бащата на другия шофьор, възрастен мъж на 78 г.

Нито един от двамата водачи на автомобили не бил употребил алкохол. Подсъдимият е осъждан и реабилитиран за шофиране след употреба на алкохол. От 1998 г., когато е придобил книжка, е санкциониран многократно за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде наказан с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право