Обвиняват директор на пловдивско училище, че е ударил дете в час

Училище "Паисий Хилендарски" в Пловдив

Ученик е получил шамар от директора в пловдивското училище "Паисий Хилендарски". За това сигнализират родителите на момчето, съобщи БНТ. Директорът Илия Къртев обаче отрича да е посягал на ученика. Твърди, че го е изгонил от час заради лошо поведение.

Инцидентът станал в час по математика, когато учителят извикал осмокласника на дъската. Той обаче отказал с мотива, че бил болен последните часове и няма да може да реши задачата.

"С дневника отивам до него и му показвам, че тези часове, когато са се предавали тези три-четири урока, той е бил там", обясни директорът Илия Къртев.

Майката на удареното момче: "В момента, в който се навежда детето, директорът го удря по лицето и го гони от час".

Според директора обаче, удар не е имало, а ученикът бил изгонен от час, за да не разваля дисциплината в класа. "Той мислеше, че като съм отишъл при него, съм посегнал или нещо от тоя род, което не е вярно, може да се види, ако се пази записът от камери", каза Илия Къртев.

"Той казва, че има видеонаблюдение, което може да докаже абсолютно всичко, но той на нас така и не го показва", отговори майката.

След инцидента педагогически съветник е разговарял с ученика, който отказал да посещава часовете по математика.

От Регионалното управление по образованието заявиха, че са започнали проверка по случая. На този етап родителите не смятат да местят детето си в друго училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България