Обвиняват Мартин за жестоко убийство и изнасилване на дете (обзор)

Родителите му знаели какво е извършил

Заловиха заподозрения за зверство край с. Сотиря

Овчар успял да го залови и върже, но го изтървал, полицаи го стреляли в краката

Мартин Стефанов (21 г.), заподозрян за смъртта на 7-годишното момиченце в сливенското село Сотиря, бе задържан след акция на полицията, продължила цяло денонощие. Срещу него има доказателства и ще му бъдат повдигнати 3 обвинения - за убийство на дете, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, за изнасилване и за блудство. Ако вината му бъде доказана в съда, той може да получи и най-тежката присъда по българския закон - доживотен затвор без право на замяна.

Както писа “Труд”, малката Криси, която през септември трябвало да тръгне на училище в първи клас, бе открита полумъртва около 14 ч в четвъртък в дере под един от мостовете близо до вилната зона на с. Сотиря. Дрехите и били разкъсани, имала рани от побой по тялото и главата. Била откарана в болница, където починала 20 минути след приемането й в шокова зала.

Детето живеело при баба си дядо си, майка му работела през лятото на морето. В четвъртък преди обед хората го пратили за хляб до магазина, но то като никога друг път се забавило. Разтревожен дядото и съседка тръгнали да го търсят и така го открили.

Още първите подозрения на местните хора насочили полицаите към Мартин, който бил видян при магазина по същото време. Оказало се, че той е е избягал от къщи и се крие. Нещо повече - по-късно се оказало, че преди да изчезне, казал на свои роднини какво е сторил с детето, но те не съобщили в полицията.

В издирването, продължило от четвъртък и до следобед, бяха включени жандармеристи, граничари, планински спасители, лесничеи и водачи на следови кучета. Над Сливенския балкан бе пуснат и хеликоптер с термокамера, за да засече по топлината на тялото къде се намира беглецът.

Много местни хора подавали на полицията сигнали за Мартин. Около обед овчар успял да го залови с голи ръце и да го върже. Снимал го с мобилния си телефон и се обадил в полицията. Докато обаче патрули пристигнат до мястото, Мартин успял да се развърже и да избяга. Започнало преследване, продължило около 2 часа в гъста гора и пресечени местности. На няколко пъти униформените го виждали и му викали да спре, но той не се подчинявал. Постепенно пътят му за бягство бил пресечен. Малко преди го заловят, полицаи стреляли по него. При задържането имал рани по краката, но тепърва ще се установява дали са от оръжие, или от клони, храсти и камъни по време на гонитбата.

“Животът на задържания не е в опасност”, каза главният секретар на МВР.

 

Селяните от Сотиря: Заради него загина човек, той ни показа среден пръст

Питбули разкъсаха собственика си миналото лято

Само преди година Мартин Стефанов стана причина да загине 33-годишен охранител. Мъжът живееше във вилната зона на село Сотиря и развъждаше питбули, от които бе разкъсан.

Агресията на кучетата била предизвикана от Мартин, който видял, че са пуснати, минал покрай тях най-вероятно - от страх, грабнал тояга да се отбранява, с което ги раздразнил. Живко видял какво се случва и дотичал да спасява Мартин, но животните нападнали него и но нахапали до смърт.

Още на другия ден кръвожадните питбули бяха умъртвени от ветеринарни лекари. Съседите не обвинявали Мартин, но били възмутени, че пуснал своя снимка, на която им показва среден пръст.

 

Главният секретар на МВР:

Асоциален тип - без работа, без приятели, бивш затворник

“Асоциален тип. Без никакви приятелства. Семейството му е в много тежко финансово положение. Той е без работа. Напуснал е училище, няма средно образование. Близките му казаха, че много се страхувал от кучета”. Така главният секретар на МВР Ивайло Иванов описа заподозрения Мартин Стефанов.

21-годишният мъж има криминално досие като крадец, но и за сексуално посегателство - блудство, към своя 16-годишна близка, за което е лежал в затвора през 2017 г. Извършеното гнусно престъпление, за което е заподозрян, е извън нормалната човешка психика. Въпреки това до този момент нито съселяните от Сотиря, нито роднини на Мартин са подавали сигнали той да има нужда от психиатър, каза още главният секретар на МВР.

“Не ходи въоръжен. Имаме данни, че при изчезването си не е подготвен за преходи - не е снабден с пари и храна”, каза още главен комисар Иванов, който още от сутринта бе уверен, че беглецът ще бъде заловен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право