Обединените американски емирства на Тръмп

Първият президент на САЩ, който пропука атлантическия съюз

Пътуването на президента Тръмп в Европа беше наистина историческо.

Той остави най-важните ни съюзници там в такава несигурност за тяхната защита от Русия и към общите ценности в областта на търговията и климатичните промени, че германската лидерка Ангела Меркел беше принудена да каже на сънародниците си, че дните, когато Европа е разчитала на Америка, са „до известна степен отминали“ и затова Германия и нейните съюзници „наистина трябва да вземат съдбата си в свои ръце“.

Нито един президент на САЩ досега не е нанасял такъв удар и пропуквал атлантическия съюз. Това е историческо.

Меркел е просто първият голям лидер, който изрече на глас това, което всеки американец сега осъзнава: Америка е под ново ръководство.

„Коя е Америка днес?“ - това е първият въпрос, който ми задават при всяко мое пътуване. Отговорът ми е: Ние вече не сме САЩ. Вече сме новите ОАЕ - Обединените американски емирства.

Имаме си емир. Казва се Доналд. Имаме си престолонаследник. Казва се Джаред. Имаме си престолонаследничка. Казва се Иванка. Имаме си консултативен съвет (Конгрес), който подпечатва всичко, което емирът поиска. А като всяка добра монархия нашето управляващо семейство не вижда конфликт на интереси между личния си бизнес и държавните дела.

Затова, обяснявам аз, забравете всякакви представи за нас в духа на Кенеди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари