Обезопасен е мостът на изхода от Шумен

Предприети са необходимите действия по обезопасяване на моста по пътя Шумен – Бургас при детелината на изхода от Шумен, където тази сутрин се създаде аварийна ситуация поради надвиснал стоманено-бетонен борд с парапет над жп линията София – Варна.

Създадена беше организация и с тежка техника на фирма „Автомагистрали - Черно море“ бяха отстранени компрометираната тротоарна конзола и парапета, съобщиха от Областната управа в Шумен.

Към момента съоръжението е обезопасено. Поставени са необходимите пътни знаци и движението в участъка се извършва в двете посоки, но с ограничена скорост и повишено внимание. От 14.00 ч. движението на влаковете в междугарието Шумен – Хан Крум е възстановено.

Областният управител на Шумен Донка Иванова разговаря със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов и с председателя на УС на агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов, като ги информира за инцидента и необходимостта от спешен ремонт на съоръжението.

Предстои да бъде изпратено искане до МРРБ за аварийно възстановяване на пътното съоръжение /жп надлез/ и за отпускане на необходимите средства за ремонт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България