Обезопасиха кръстовище след катастрофа с 3 жертви

Рисково кръстовище на пътя Шумен-Карнобат при село Дибич беше обезопасено след катастрофа, взела три жертви миналото лято. Както "Труд" писа, през август на връщане от море и при влизане в населеното място загина 9-годишно момиченце, баба му, а по-късно почина и дядото, шофирал автомобила, който завил наляво и бил ударен от камион.

Нови пътни знаци на главния път Шумен-Карнобат вече ограничават скоростта в участъка до 60 км/ч, като до момента допустими са били 70 км/ч. В района на кръстовището е премахната автобусна спирка и тя се премества в началото на село Дибич. С мантинела е затворен и нерегламентиран път, който се е ползвал от селскостопански машини и също е бил предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

До две седмици ще бъдат поставени и знаци, забраняващи изпреварването в района на кръстовището към с.Дибич.

Имаше идея в участъка да бъде изградено кръгово кръстовище, но експерти отхвърлиха варианта, заради липса на място.

Областна транспортна комисия одобри мерките за свеждане на риска до минимум в района на с.Дибич, а в сряда на място да инспектират свършеното отидоха зам.областният управител Петко Шаренков, представители на Областно пътно управление, Пътна полиция и фирма "Пътнически автотранспорт". Катаджии се ангажират да продължат засиления контрол на преминаващите коли в района на селото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони