Обезоръжиха бракониери в монтанско село

Разглобяемата мини пушка и част от нелегалния арсенал на бракониера

Полицаи откриха при спецакция три нелегални пушки и куп патрони, скрити в две къщи в село край Вършец. Пушкалата и боеприпасите са иззети, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В четвъртък по време на специализирана операция срещу битовата престъпност пазителите на реда влезли в къща в планинското село Спанчевци.

На втория етаж на дома, обитаван от 39 годишния Трифон М., под диван в една от стаите полицаите намерили гладкоцевна ловна пушка, 12 калибър с 5 патрона на приклада, пневматична пушка – калибър 5,5 мм, 2 кутии с 29 патрона 12 калибър и три патрона 22 калибър. В кошара в двора на къща, в която живеел 36 годишният Георги П., в същото село служителите на МВР пък изровили от стар хладилник мешка, в която била скътана самоделна гладкоцевна пушка -16 калибър. По случаите са образувани досъдебни производство.

В балканските села бракониерството е често срещано занимание не само като хоби, но и за препитание. Оръжия са крият и по къщите, и по горите, коментираха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България