Обещават над 50 събития в Нощта на музеите във Варна

Над 50 събития в рамките на 2 дни и в над 60 локации се подготвят в четвъртото издание на фестивала „Нощта на музеите и галериите във Варна”, съобщават организаторите.

Всички варненски музеи се включват на 18 май с различно работно време и с вход свободен за посещения. Фестивален автобус ще превозва всички желаещи да обиколят включените обекти и да се предвижват от центъра до Парк-музея”Владислав Варненчик”. Атрактивна програма обещават Музеят за нова история на Варна, Музеят на Възраждането, Военноморският музей.

През деня се включват Археологическият музей, Римски терми, а тази година и Аладжа манастир, Музеят на стъклото в Белослав, Побитите камъни, както и етнографският комплекс „Роден край” в село Тополи, Фанагория, Антично селище в село Неофит Рилски. Аквариумът също ще работи безплатно. По време на фестивала ще бъдат открити над 10 изложби в галерии и арт пространства.

Нощта на музеите се организира от фирмата „Виж! Варна”ЕООД, която е спечелила проекта за 10000 лв. от фонд „Култура”, казаха за „Труд” от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони