Убиецът от Сотиря обжалва присъдата си

Мартин Трифонов получи доживотната присъда на 30 януари т. г. Той не даде обяснения за деянията си, нито изрази съжаление за стореното. Снимки: Авторката

Мартин иска по-леко наказание

Близките на невръстната Кристин излизат на протест

Близките на 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря излизат на протест с искане да няма милост за убиеца й и за всички убийци на деца, съобщи Милка Георгиева, баба на детето. Този път недоволствата на хората е провокирано от това, че 21-годишният Мартин Трифонов обжалва чрез адвоката си наложената му от Окръжния съд в Сливен присъда “доживотен затвор без право на замяна”. Жалбата е внесена в Бургаския апелативен съд от служебния му защитник адвокат Дойчин Дойчев.

Според Доника Мангова, която е сред основните организатори на протеста, баба Милка разбрала за обжалването на 15 февруари, докато вземала некролозите на невръстната си внучка. На тази дата се навършиха шест месеца от жестоката смърт на Криси.

По непотвърдена официално информация, Трифонов иска по-леко наказание. “Въобще не сме съгласни! Всичките ни усилия през изминалите месеци - протестите, подписката, бяха да отпадне съкратеното съдебно следствие за убийства с намаляване на наказанието и да бъде налагана най-тежката присъда, която предвижда законът! Това е нашата кауза, за която сме се борили”, каза Милка Георгиева. Жената е установила контакт с близките на други деца и младежи, които станаха невинни жертви на убийци. Очаква, че те също ще се включат в протеста. Той ще се състои от 17 ч. в понеделник на кръговото движение “Розова градина”, което е най-оживеното място в центъра на града.

 

Решение на бабата и дядото

Парите от кръвнината - за деца в нужда

Бабата и дядото на Криси съобщиха, че присъдените им средства от обезщетението ще изразходват за нуждаещи се деца. Мартин Трифонов трябва д плати 600 000 лева кръвнина. Момиченцето бе убито на 15 август м. г. Мартин Трифонов го нападнал на метри от дома му в Сотиря. Запушил му устата и го ударил с камък по главата. Гаврил се с него и го измъчвал. Подробностите за жестокостите на убиеца и причинените травми и увреждания и до ден-днешен не са огласявани нито на близките, нито на обществеността от уважение към паметта на момиченцето и към мъката на неговите близки. Това бе първата присъда след промените в закона, с които отпадна съкратеното съдебно следствие за убийци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право