Обир за 3 млн. лв. от бизнесмен

Ценности за около 3 млн. лв. са откраднати от дома на известен шуменски бизнесмен. Крупната кражба станала към 17 ч във вторник, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна, която не оповести самоличността на засегнатия.

Неизвестните апаши са ударили шуменския бизнесмен Петър Петров (54 г.), с прякор Ретрото, научи “Труд”. Те са проникнали в огромната му и добре охранявана къща в Шумен, известна още като Профилакториума. Отмъкнали са голямо количество златни накити и пари. Според запознати апашите успели да отворят каса.

Имотът, който се намира до хипермаркет “Кауфланд”, е опасан с висока ограда и на нея могат да се преброят поне шест охранителни камери. На входа има караулка с жива охрана и куче немска овчарка.

В къщата беше и собственикът Петров, но той не излезе да разговаря с медиите.

По непотвърдени данни кражбата е станала, когато в къщата е била една част от обслужващия персонал, дори и шофьорът на семейството. Петров не е бил там, казват запознати. Ретрото беше собственик заедно с брат си на месопреработвателната фирма “Брадърс комерс”, която продадоха преди години. В момента участва в няколко фирми, има и бизнес със земи в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право