Обискират дома на "валиумния изнасилвач"

Снимка: Интернет

Срещу холандеца се очаква да бъде повдигнато второ обвинение

Полиция влезе в дома на холандец, обвинен в брутално изнасилване в София, предава Нова тв. Йохан Фредерик Стелингверф, когото медиите в Нидерландия наричат "валиумният изнасилвач", вероятно ще бъде задържан отново. Повторният арест идва след жалба на още една жена, която твърди че е била изнасилена от мъжа през октомври 2019 г. Срещу чужденеца се очаква да бъде повдигнато второ обвинение.

В сряда, около 12.00 ч., автомобил на Съдебна охрана и няколко патрулки пристигнаха пред кооперацията в столичния квартал „Зона Б-5”, в която Стелингверф е задържан под домашен арест. Последва обиск на жилището, което той обитава.

Нидерландският гражданин бе арестуван в София на 26 декември 2019 г. след брутално изнасилване на 32-годишна жена. Жертвата бе настанена в болница с тежки травми и разкъсвания. Преди Нова година Софийският районен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, която той обжалва. На 3 януари обаче Софийският градски съд промени мярката за неотклонение и го пуска под домашен арест. Районната прокуратура издаде заповед за забрана Стелингверф да напуска България до приключване на делото.

Обитателите на кооперацията, в която холандецът живее, са ужасени от разкритията за съседа им. Те се страхуват както от самия Йохан, така и от вероятността близки на пострадалите жени да потърсят отмъщение. Съседите от блока са събрали подписка, в която настояват той да бъде изселен. Охранителят на комплекса разказа, че до този момент Йохан не е нарушавал домашния арест, а храна му носи млада жена и собственикът на апартамента.

Разказа също, че холандецът до преди няколко месеца имал връзка с младо момиче, прибирали се заедно, винаги поздравявали и изглеждали щастливи. Наскоро бил за два месеца в Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право