Обискираха офиси на Льо Пен край Париж

Френската полиция обискира офиси на крайнодесния “Национален фронт” край Париж в рамките на разследването за фалшиви назначения от лидера на популистката и антиислямска партия Марин льо Пен, която е евродепутат, предаде АФП. Европарламентът я подозира, че плаща с пари от институцията на 20 асистенти, които всъщност не работят в Брюксел, каквито са изискванията, а в партийната централа. Смята се, че е ощетила ЕП с почти 340 000 евро, включително като обявила бодигарда си за асистент.

От партията уточниха, че това е вторият обиск за последната година, настояха, че няма нередности, и посочиха, че “системата е в паника”. Акцията идва два месеца преди президентските избори във Франция, в които Льо Пен е водещ кандидат. Ново проучване й отреди 27% одобрение - далеч преди основните й съперници Еманюел Макрон и Франсоа Фийон с по 20%. На втори тур обаче Макрон би я надвил с 58 на 42 на сто от гласовете.

Самата Льо Пен бе на визита в Ливан, където в понеделник се срещна с президента и премиера на страната. Вчера обаче предизвика минискандал, отказвайки среща с великия ливански мюфтия. “Отказвам да си покрия главата с шал и затова среща няма да има”, заяви тя пред офиса на шейх Абделлатиф Дериян в Бейрут.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа