„Обичай ме навеки“ е дебют на Виктория Милчева

Виктория Малчева

Младата поетеса получи отличие в Париж

Издателство „Виделина“ избра да представи стихосбирката „Обичай ме навеки“ на актрисата и журналист - Виктория Милчева, илюстрирана от художника Евгени Йорданов, точно в деня на поезията. Галерия-книжарница „София Прес“ трудно успя да събере почитателите, дошли да насърчат творческия дебют на младите творци.

В началото на март, младата поетеса получи признание за таланта си и от Париж, откъдето спечели поредно международно отличие в поетичния конкурс за „Европоезия“ в две категории, за стихотворението ѝ - „С целувка нежна глътка вино да отпием“.

Интересът към стиховете на Виктория Милчева е разбираем, не само защото е актриса, журналист и пиар,  а и защото тя е и пряка потомка на видни българи, като поетите Иван Милчев и Крася Титянова, както и на възрожденския просветител Георги Богданов – ученик на Йоаким Груев. Виктория е член на Конфедерацията на българските писатели и зам. председател на дружество „Меридиани“ в СБЖ. На събитието присъстваше от Добрич и литературният критик и писател Николай Пеняшки, с който Виктория подготвя няколко проекта тази година за деца и възрастни. Тя участва активно в организацията и пиара на много други арт събития, а нейни стихове са публикувани в редица сборници.

Известната актриса Лили Филипова, изиграла емблематични роли на театралната сцена, представи стихове на поетесата, а синът на Виктория - Антон, не се сдържа и благодари пред всички на майка си за творбите, които му е посветила. Неотлъчно до поетесата бе ѝ нейният годеник - моделът Ивайло Цветанов от модна агенция X Model Group, който участва в няколко бългаски филма, музикални клипове и тв реклами. В края на събитието, издателят Стефан Кирляшев от издателска къща „Виделина“  съобщи, че  книгата на Виктория Милчева „Обичай ме навеки“  вече може да се намери на книжния пазар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура