Областен съвет по сигурност ще координира дежурствата на спасителните екипи в Търново

Областният съвет по сигурност към областната управа във Велико Търново ще координира работата на спасителните екипи по време на Коледните и Новогодишни празници.

"В щаба са организирани денонощни дежурства. Там постъпва информация за всички произшествия от отделните ведомства и служби. Данните се обработват и се предприемат съответните мерки при нужда. Областният управител проф. Любомира Попова ще е на разположение на телефона си", информираха от областната администрация в старата столица.

В общината във Велико Търново също е организирано денонощно дежурство. Зам. кметът проф. Георги Камарашев лично ще следи обстановката по празниците и ако се наложи ще ръководи действията на екипите.

От Областното пътно управление са категорични, че денонощно следят обстановката по трасетата в областта и имат готовност при снеговалеж или заледявания да изкарат машини на пътя.

От дни огнеборци и полицаи пък обикалят църквите и манастирите в региона и извършват инструктаж заради предстоящото струпване на голям брой хора в храмовете и паленето на свещи. Около тези обекти по Коледа ще има засилено полицейско присъствие.

Около 70 екипа на "Енерго-Про" ще са на линия и ще реагират незабавно при аварии по електропреносната мрежа в областите от Северна България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони