Областната болница в Сливен награди специалисти по здравни грижи

Областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен награди изявени специалисти по здравни грижи послучай 12 май, Световния ден на сестринството. Отличията бяха връчени на тържество, организирано от лечебното заведение за празника.

Плакети в категорията "Ръководител здравни грижи" получиха гл.сестра на болницата Красимира Танева и ст.мед.сестра в отделението по хемодиализа Пенка Чифчиева, а в категорията "Професионалист за 2016 г." бяха отличени мед.сестра в операционна в хирургичното отделение Наталия Казакова, лаборантката в клинична лаборатория Донка Стефанова, фелдшер Йорданка Калева от отделението по трансфузионна хематология и акушерката в операционна в отделението по гинекология Светла Мечкова. Грамоти за доказан професионализъм получиха Хатче Хасанова, Карамфилка Добрева и Стела Баева - мед. сестри в отледенията по ортопедия, хирургия и рехабилитация. Десет мед. сестри бяха наградени с грамоти за дългогодишна и всеотдайна дейност.

Дни преди тържеството в областната болница, главна сестра Красимира Танева бе удостоена с грамота от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Това стана на церемония в столицата по повод празника. Тя е номинирана в категорията "Ръководител по здравни грижи".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България