Областният управител на Монтана подава оставка

Областният управител на Монтана Ивайло Петров подава оставка в знак на солидарност към освободените му от длъжност колеги. Това стана ясно по време на пресконференция в централата на ГЕРБ, в която взеха участие освободените от служебния кабинет областни управители на Ямбол, Варна, Габрово, Велико Търново.

Сменените областни управители от ГЕРБ не са съгласни с мотивите, с които са освободени от длъжност. „Тук сме всички областни управители, които бяхме освободени, за да защитим честта на областните управители. Нито един областен управител не е бил освобождаван с подобен мотив. Нашата цел е да изчистим името на институцията“, коментира Стоян Пасев, който доскоро бе областен управител на Варна.

"Не сме съгласни с мотивите, които бяха изложени - че има подадени сигнали срещу освободените областни управители и от там съмнения за провеждане на честни избори", заяви каза Димитър Иванов, който бе освободен от длъжността областен управител на Ямбол. „Никой от нас не е сърдит, никой няма проблем, че е сменен от длъжността областен управител. Никога не е имало проблем или упрек към нашата работа. За нас е недопустимо областните администрации да бъдат петнени и клеветени за провеждане на избори“, каза още Димитър Иванов.

Бившият областен управител на Габрово Николай Сираков посочи, че го притесняват лъжата и липсата на професионализъм. „Ако някой обвинява областните управители в манипулации, следва въпросът – манипулирани ли са президентските избори?“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика