Областният управител на Пазарджик поиска стационарна камера на пътя за Пловдив

Снимка: Архив

Да бъде незабавно поставена стационарна камера на изключително натоварения републикански път I-8 Пазарджик-Пловдив и това да е  една от мерките за ограничаване на скоростта и спазване на Закона за движение по пътищата, настоява областният управител на Пазарджик Стефан Мирев. Искането на губернатора е подкрепено и от шефа на Областна дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев, началника на отдел "Охранителна полиция" комисар Иван Дончев, началника на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Асен Гешев и директора на Областно пътно управление-Пазарджик инж. Мая Шимбова. Това стана ясно след работна среща на областния управител Стефан Мирев с институциите, имащи отношение към превенцията и безопасността на движение по пътищата.

Камерата ще следи и за това дали автомобилите, които минават по трасето, имат застраховка "Гражданска отговорност". В МВР вече е обявена обществена поръчка за закупуването на нови камери за контрол на скоростта, които ще бъдат поставени по пътищата в страната.

На работната среща бе оповестено още, че продължава обезопасяването и почистването от храсти на критичните участъци от републиканската пътна мрежа на територията на областта. В момента се извършват дейности на автомагистрала "Тракия" в районите около 60-и, 70-и и 80-и км, по пътя Пещера-Бяга-Исперихово и по път II-37 в района на община Панагюрище.

Предстои почистване на трасето и в района на 95-и км на автомагистрала "Тракия", където при обилен дъжд се затлачват каналите и се създава предпоставка за аквапланинг. Предвижда се поставяне на нова хоризонтална маркировка и нова осева линия. Изготвя се задание за подмяна на знаковата маркировка на някои от републиканските пътищата в Пазарджишка област.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България