Областният управител на Пловдив: Върнах незаконносъобразно решение!

"Върнах едно незаконосъобразно решение на ОбС-Съединение за предоставяне на имот на ловно-рибарско сдружение "Съединение 1906" в землището на Церетелево, с което се учредява безвъзмездно право на ползване на изкуствена водна площ от 15 дка. То е незаконно, тъй като обектът е част от Държавния поземлен фонд", така областният управител на Пловдив коментира поисканата му оставка от 50-ина члена на въпросното ловно-рибарско сдружение.

"Областният управител няма право да управлява и да се разпорежда с имоти на Държавен поземлен фонд. Те са от изключителната компетентност на Министерство на земеделието и храните. Бараката, за която протестиращите претендират, е била разположена в съседен имот, била е опасна, заплашена от самосрутване и вредна в хигиенно отношение. Тя не притежава строителни книжа и градоустройствен статут. Премахната е с решение на специално назначена от Община Съединение комисия съгласно ЗУТ по искане на собственика на ловната хижа, разположена в същия имот", допълни губернаторът на Пловдив.

Той се срещна с протестиращите в присъствието на експерта от МЗХ Румен Лачев, койно предложи да се изготви пълен набор от документи. Те ще бъдат разгледани в министерството, което ще излезе с решение по двата казуса, повдигнати от Ловно-рибарско сдружение "Съединение-1906".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони