Облаци и дъжд днес

С облачно и мъгливо време започва денят. След обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат и Централна, и Източна България. Ще се усили вятърът от изток-югоизток, особено в източната половина от страната.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 14°, в София - 6°, а максималните - между 13° и 19°.

В планините ще преобладава облачно и мъгливо време. След обяд в масивите от Западна и Южна България ще започнат превалявания от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от сняг. През нощта валежите ще обхванат и масивите от Централна България. Ще духа силен, временно бурен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 10°, на 2000 метра – около 4°.

Валежите от дъжд, които ще започнат следобед в Западна България, през нощта ще обхванат цялата страна. Валежи и в четвъртък, но и все още топло за сезона време. В петък се очаква захлаждане. Ще продължи да вали, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1800 метра. През почивните дни валежите ще отслабнат. Температурите – почти без промяна.

В четвъртък ще продължи да духа умерен, в Източна България - силен югоизточен вятър и дневните температури ще останат сравнително високи. Ще бъде предимно облачно. След временно спиране на валежите сутринта, след обяд от югозапад отново ще се активизират.

В петък от изток ще нахлува сравнително хладен въздух и температурите ще са почти без дневен ход. Ще остане предимно облачно, в много райони ще вали дъжд, над около 1800 м - сняг. По-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област. През почивните дни облачността ще се задържи значителна, но валежи ще има на малко места и ще са предимно слаби. Температурите ще останат почти без промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето