Облачно и мъгливо остава времето и утре, с максимални температури между 9° и 14°

Снимка: Pixabay

Атмосферното налягане е по-високо от средното за ноември. Ще се задържи без промяна. През следващото денонощие, времето ще се задържи без промяна. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно и мъгливо. На отделни места в крайните източни и северозападни райони е възможно да преръми. Слънчево ще е времето над Югозападна България, но в сутрешните часове на места и там ще има мъгли. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Минимални температури от минус 3° в котловините на Югозападна България до 10°-12° по морския бряг. Максимални между 9° и 14°, в София около 11°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик Христо Христов.

Над Черноморието ще е облачно, на места - мъгливо. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температурите на въздуха и морската вода: 11 - 13°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините времето ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 9°.

В сряда и четвъртък по-значителна ниска облачност или мъгла ще има в Дунавската равнина и източните райони,не са изключени изолирани ръмежи. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще бъде почти тихо. Температурите ще останат без съществена промяна. В петък над цялата страна ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, предимно висока.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето