Обмислят закрила за братчето и сестричето на убитото 3 годишно дете от Слана бара

Снимка: БНР

Каква мярка за закрила да бъде наложена на братчето и сестрата на убитото във видинското село тригодишно момиченце обсъждат социални служители, заедно с представители на прокуратура, полиция и училище.  За престъплението в неделя е задържан 30-годишен мъж, с когото майката  живеела на семейни начала, съобщи БНР.

Майката и децата са познати на социалните служители, но от адрес във видинския квартал „Нов път“, където са живели до преди месец.  Двете по-големи деца, на седем и на осем години са посещавали Център за работа с деца на улицата в квартала. Социални служители са работели и с майката, тъй като тя трудно се е справяла с децата, каза директорът на Дирекция „Социално подпомагане“- Видин Маргарита Маркова.

Започва се с  проучване първо на адреса, на който са живели децата, тъй като на социалните служби той не е известен. Майката с трите деца от около месец се е преместила на този адрес. После ще  бъде свикан координационен механизъм, в който ще бъдат включени прокуратура, училище, полиция. Ще се говори и  с личния лекар.Когато се събере информация от всички източници ще  може  Дирекция „Социално подпомагане“ и  отдел „Закрила на детето“ да се предприеме адекватна мярка за закрила, съгласно Закона за закрила на детето."

След изготвянето на съдебно - медицинската експертиза ще бъде внесен искът и за мярката за неотклонение на задържания за убийството, който засега е в ареста за срок до 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право