Обновено трасе посреща световното по мотокрос

С обновено трасе и изградени допълнителни съоръжения за участници и зрители мотополигон „Горна Росица“ в Севлиево посреща кръг от световния шампионат по мотокрос в класове MXGP и MX. Най-престижното мотоциклетно състезание за годината у нас е в неделя и ще бъде комбинирано с кръгове от европейския шампионат в класове MX250 и MX300. Заявки за участие има от 150 пилоти от 33 държави.

„Нашето домакинство се очертава като един от най-силните кръгове в световното първенство“, коментира Румен Петков, председател на Организационния комитет за Гран при на България.

Поради големия брой участници е удвоен броят на съществуващите мивки за мотоциклети, стартовата бариера е обновена, ремонтирани или изградени наново са електрическата инсталация, електроснабдяването и част от обслужващите сгради. Много от старите препятствия по трасето са преработени, добавени са и нови. Един от тях е скокът преди финала, при който състезателите се издигат на 4 метра височина.

С предстоящите гонки големият мотокрос се завръща на „Горна Росица“ след 4-годишно прекъсване, през което България нямаше право да организира международни състезания. „Този период беше голямо изпитание за любителите на нашия спорт - продължи Румен Петков. - Сегашното правителство прояви разбиране и подкрепи проекта ни. Домакинствата на България винаги са били повод да покажем страната ни на света в най-добрата й светлина.“

Той припомни, че състезанията на „Горна Росица“ са донесли на България шест награди за най-добър организатор по мотокрос в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт