Обновиха АГ-болницата във Варна

Единствената извънстолична специализирана АГ-болница с трето ниво на компетентност по неонатология грейна след основен ремонт. След 20 години чакане с близо 1,3 млн. лв. от бюджета на Варна родилки и бебета от целия Североизток вече се радват на модерно обслужване, а персоналът на болницата - на новата апаратура.

Освен обновяването на родилното, гинекологичното и неонатологичното отделения и операционните зали, е ремонтиран покривът на сградата, който от години течеше. Закупена е апаратура за ендоскопски операции, която няма аналог в Североизточна България. Предстои да бъде монтиран и външен асансьор за носилки.

"Благодаря на кмета Иван Портних и на цялата община за отпуснатите средства. За нас е от изключителна важност пациентките ни да се чувстват добре и да можем адекватно да отговорим на техните нужди", заяви управителят на АГ-болницата проф. Емил Ковачев.

Той добави, че въпреки демографската криза миналата година в здравното заведение са родени 2278 бебета, от началото на тази година - още 685, а неонатолозите са поели грижите за 112 недоносени пеленачета. Водосвет за здраве и успехи на лекарите, сестрите, акушерките и техните пациенти отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони