Обновиха залата за танци в читалището в пловдивското село Белозем

Над 100 изпълнители от всички възрасти от танцова школа „Тодорови” ще могат вече да се подготвят в напълно обновената зала на читалище „Просвета-1909” в пловдивското село Белозем, след като председателят на Общински съвет – Раковски Георги Лесов изпълни поетия пред местните жители ангажимент. След като преди няколко месеца бе монтирана климатична система в залата за танци и по този начин на практика бе решен проблема с отоплението й, сега вече огромното помещение има и нов под.

Танцувалният салон вече е пребоядисан, подиумът е напълно подменен с нов паркет и нова професионална износоустойчива подова настилка,  съобразена със спецификата на използването й.  С личният си труд в благото дело освен председателя на ОбС-Раковски Георги Лесов се включиха кметът на Белозем Иван Тачев, кметът на Чалъкови Димитър Николов, който е специалист в строително-ремонтните работи, и ръководителят на танцовата школа "Тодорови" Генчо Тодоров.  „Радва ме фактът, че със съвместни усилия успяхме да осигурим на танцьорите и най-вече на децата от школата топло и безопасно място за репетиции”, коментира Георги Лесов.

Той и местният общински съветник Иван Рангелов подеха инициативата зрителната зала в читалище „Просвета-1909” в Белозем също да  бъде ремонтирана и да стане отново функционираща отново. Вече е  направена профилактика на сценичните съоръжения и реквизит, а обновената и обезопасена зрителна зала очаква своите посетители на  символичното й откриване с предстоящия голям концерт на изпълнителите от танцовата школа в Белозем в навечерието на Коледа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони