Обновиха напълно 11 улици в Шумен

Над 1,1 млн.лв. отдели община Шумен за ремонт на улици от бюджета си и 11 вече са напълно обновени. Цялостно преасфалтирани са "Хан Аспарух", "Войвода", "Преслав" "Шуменска комуна", "Алдемировци", "Преспа", "Искра", "Ген. Тошев", "Цар Шишман", "Ил. Р. Блъсков" и "Чавдар" в кв. "Макак". По други 14 отсечки, предвидени за текущ ремонт, над 5 714 кв.м. вече са изкърпени. Както "Труд" писа, договорът за ремонт беше подписан в края на м.г. с фирма "Автомагистрали - Черно море".

Отделно от общинското предприятие "Строителство и благоустройство" продължават да запълват ръчно дупки в целия град, като досега са изкърпени 1 518 кв.м. на стойност над 185 000 лв., съобщават от кметството.

От началото на лятото са подновени и повече от 4 700 квадрата тротоарни настилки в различни райони на Шумен. На места са ремонтирани само части от разрушените зони за пешеходци, а другаде е извършена цялостна подмяна на плочките или е положен асфалтобетон. Общо 650 000 лв. са предвидени в общинския бюджет за ремонт на тротоари. Строителните дейности се извършват от две шуменски фирми, като в момента се асфалтират тротоарите по улиците "Вичо Папазов" и "Марица", а плочки се подменят на площад "Кристал и ул."Климент Охридски".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони