Обновиха с 300 000 лв Интензивно-кардиологичния сектор на болницата в Търново

Вложиха 300 000 лв в ремонт на Интензивно - кардиологичния сектор при Кардиологичното отделение на областната болница във Велико Търново.

"Секторът разполага с 6 легла и модерна мониторна апаратура за 24-часово едновременно наблюдение на настанените пациенти. Изцяло нова е и климатичната инсталация и дограмата. Направена е външна топлоизолация на пода и вътрешна топлоизолация на стените. Подменени са отоплителните тела, електрическата и ВиК инсталация. Монтирано е LED осветление, което спестява от разходите за електроенергия и е доста тихо, за разлика от флуоресцентното. Стените и подовите настилки са винил – лесни за почистване и дезинфекция. Изцяло осъвременено е и обзавеждането – мониторите, леглата за болните са тройно чупещи се, с антидекубитални дюшеци, нова е мебелировката в пункта на медицинските сестри.005

"Строително - ремонтните дейности са целево финансиране от Министерството на здравеопазването, с които обаче се извършва и ремонт на операционните зали в стационара. Дейностите тук ще приключат в края на февруари. В интензивно-кардиологичен сектор пролежават и биват обгрижвани пациенти в най-тежко състояние, затова и обстановката там е като в отделение за реанимация. За болните пряко се грижат д-р Даниела Василева, д-р Ваня Манчева и д-р Емил Тонев. Шесте легла в интензивно - крадиологичен сектор, както и самото Кардиологично отделение целогодишно е пълно с пациенти. В зимните месеци използваемостта на леглата не пада под 90 % и в много редки случаи, само в летния сезон може да падне до 60 %", обясни директорът на болницата д-р Стефан Филев.

Според началника на Кардиологичното отделение началник д-р Хараламби Бенов, това е първият ремонт на помещенията от 30 г.

"Над 3000 пациенти са минали пред отделението през 2016 г. Грижили сме се средно за 300 болни месечно. Снижили сме смъртността до 1,9 %", информира д-р Халамби Бенов.

012Комфортът за пациентите сега осезаемо ще бъде подробен, а условията в тази част от областния стационар няма да отстъпват по нищо от тези в европейска клиника. Въпреки това за лечението на пациентите първостепенно значение имат квалификацията и компетенциите на персонала – доказани и опитни професионалисти, както и външните консултанти на 24 часово разположение 7 дни в седмицата – инвазивните кардиолози д-р Валентин Кръстев , който е един от най-добрите инвазивни кардиолози в България, родом от Велико Търнов, д-р Христо Матеев -началник инвазивна кардиология в Националната кардиологична болница, д-р Александър Александров от НКБ, д-р Акиф Шабан от УМБАЛСМ „Пирогов” , както и доц. д-р Йордан Узунангелов, който извършва дейността по електрокардиостимулация. Медикът е един от най-добрите специалисти у нас с близо 3500 имплантирани кардиостимулатора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България