Обновяват Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени с близо 1 млн. лева

Започва ремонтът на учебната сграда и работилницата на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени. Договорът за инженеринг, включващ проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор по време на строителството беше подписан от кмета инж.Емануил Манолов и Владислав Василев, изпълнителен директор на фирма „БКС-Горна Оряховица“ АД, които спечелиха търга. Целта на поръчката е изготвяне на работен проект, изпълнение на мерки за енергийна ефективност и обновяване на учебна сграда и учебна работилница на ПГАТ „Цанко Церковски” Павликени.

С изпълнението на инженеринга ще бъдат проектирани и изпълнени всички енергоспестяващи мерки, предписани като задължителни и препоръчителни за сградите, в резултат на което в двете сгради ще се постигне клас на енергопотребление „В”.

Ще бъдат изпълнени мерките по конструктивно възстановяване чрез усилване, предписани като задължителни и препоръчителни в техническите обследвания на сградите и мерките за подобряване достъпа за лица с увреждания до сградите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания.

Дейностите се реализират по проект „Създаване на условия за модерни образователни услуги и осъществяване на качествено професионално образование в ПГАТ "Цанко Церковски" чрез подобряване на образователната инфраструктура“. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.Общата цена за изпълнение на договора е 902 660,00 лева без ДДС.

"Според заложеното в проекта, в двете сгради ще бъдат подменени дограмите с PVC, външните стени ще бъдат топлинно изолирани с топлоизолационна система тип EPS с дебелина 80 мм, топлинно изолиран ще бъде и покривът. В училището ще бъдат монтирани кондензен котел, помпена група, буферен съд, събирателни и разпределителни колектори, спирателна и регулираща арматура за отоплителната система. Ново котелно помещение ще бъде обособено в сутерена на сградата, а отоплителната инсталация в учебните зали ще бъде обновена. Ремонтни работи се предвиждат по покрива и по водопроводната и канализационната инсталация в съответствие с предписаното в техническия паспорт на сградата. Санитарното оборудване в цялата сграда ще бъде подменено с ново, както и ще бъдеобособен санитарен възел за лица с увреждания, информираха от кметството в Павликени.

В школото ще бъде изградена и пожароизвестителна система.Изцяло нови електрически и комуникационни инсталации ще бъдат изпълнени в сградата - силова, осветителна, за кабелна телевизия, за озвучаване и оповестяване, за интернет, а всички съществуващи електрически табла ще бъдат подменени с нови. Осветителните тела ще бъдат подменени с енергийноефективни. Планирана е и нова вентилационна инсталация за кухнята на ученическата столова с цел подобряване условията на труд на персонала.

Срокът за цялостно изпълнение на поръчката е до 300  календарни дни от датата на сключване на договора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони