Обновяват спешната помощ със 163,5 млн. лв.

МРРБ и МЗ подписаха договора за средствата

Купуват 400 нови линейки

Над 230 обекта на спешната медицинска помощ в страната ще бъдат напълно обновени и модернизирани със 163,5 млн. лв. по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.

Договорът за средствата бе подписан от строителния министър Петя Аврамова и колегата й от здравеопазването Кирил Ананиев. С парите ще бъдат закупени 400 линейки.

Предвижда се и основен ремонт и изграждане на нови центрове в 34 лечебни заведения, в които държавата има участие в над 50% от капитала. Това става ясно от думите на Аврамова. Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца.

Благодарение на изпълнението му ще преструктурираме болничната медицинска помощ в страната, така че тя напълно да отговаря на потребностите на всички граждани, заяви министър Ананиев. Здравният министър подчерта, че вече има класиран изпълнител по обществената поръчка за купуване на 280 линейки, като договорът с него се очаква да бъде подписан днес. Стойността му е 38,3 млн. лв. До края на годината се очаква да бъде извършена и първата доставка на линейките за спешна медицинска помощ. На 20-ти ноември ще бъдат отворени офертите в търга за купуване и на 120 високопроходими линейки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве