Обновяват учебни и детски заведения в Пловдив с 16 млн. лева по ОП „Региони в растеж”

Безвъзмездно финансово подпомагане за близо 16 милиона лева предстои да получи Община Пловдив по проект „Образователна инфраструктура” – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в града по ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 година. Това  съобщи градоначалникът  на града под тепетата Иван Тотев.

Средствата са предназначени за изграждане на нова детска градина на улица „Богомил”, на която самият кмет живее, както и основен ремонт и реконструкция, внедряване на мерки за енергийна ефективност, облагородяване на дворни пространства, изграждане на спортни площадки и съоръжения в Средно училище „Любен Каравелов” , детска градина „Снежанка”, детска ясла „Детски смях” и детска градина „Перуника”.

По приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“ Община Пловдив изпълнява проект "Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии ( ПГХТТ) за 1 399 985,87 лева. По тази ос проекти имат Аграрният университет и Университетът по хранителни технологии.   „Радостно за Пловдив е реализирането на тези проекти, които създават по-добри условия за учене. Освен това те допринасят за засилване на научната дейност в университетите, а в ПГХТТ се закупува и ново оборудване.

"Една от целите ни е да направим професионалните гимназии привлекателни за децата”, заяви кметът инж. Иван Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование