Обработки срещу заледяване са направени в Нови Искър, Слатина и Младост и Искър

Обработка срещу заледяване и почистване на снега са направени в няколко района на столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община. През изминалата нощ са извършени частични обработки със смеси против заледяване на стръмни и опасни участъци в районите Нови Искър, Слатина, Младост и Искър. Във връзка с обявената прогноза жълт код за времето днес в София в готовност да започнат работа са 160 машини – снегопочистваща техника, която вече е разположена на над 60 места в града.

При прогноза за снеговалеж фирмите, ангажирани с почистването са задължени да разположат снегопочистваща техника на определените над 60 места на територията на целия града.

Приоритетно се извършват обработки със смеси срещу заледяване по улиците и булевардите, по които се движи градския транспорт, критични и опасни пътни участъци, както и основни улици в районите. След това снегопочистваща техника преминава към вътрешно-квартални улици.

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова проведе работна среща с целия оперативен щаб по зимно почистване на столицата, на който присъстваха представители на почистващите фирми и СДВР, Столичната пожарна, Агенция „Пътна инфраструктура”, Спешна помощ, експлотационните дружества в града „Топлофикация София”, „ЧЕЗ Електроразпределение”, „Софийска вода”.

От Агенция "Пътна инфраструктура" са предвидили над 3000 машини, които ще почистват пътищата в страната от предстоящия сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини