Обратът на годината - „Зенит“ би с 8:1

Истинско безумие! „Зенит“ се класира за четвъртия предварителен кръг в Лига Европа, след като загуби с 0:4 гостуването си на „Динамо“ (Минск). В умопомрачителен реванш тимът от Санкт Петербург спечели с 8:1.

Дуелът на струващия 1 милиард евро стадион „Крестовски“ бе повече от паметен. След 90 минути резултатът бе 4:0 за „Зенит“, който в последните 20 игра с човек по-малко. Продълженията стартираха с беларуски гол и продължиха с четири попадения на „Зенит“. Така „Динамо“ изпусна шанса си за най-велик мач в новата си история, а руснаците се готвят за северен дуел с „Молде“.

Сензация №1 обаче бе люксембургският „Дюделанж“. На свой терен отборът завърши 2:2 срещу „Легия“. И продължи напред благодарение на 2:1 в Полша.

Еврошампионът от 1970 година „Фейенорд“ подобно на „Зенит“ загуби с 0:4 гостуването си на словашкия „Тренчин“. Но на реванша в Ротердам направи само 1:1.

Като антирекорд за Германия в евротурнирите се прие присъствието на само осем фенове на „Лайпциг“, подкрепяли отбора при 1:1 като гост на „Университатя“ в Крайова. Резултатът се оказа достатъчен за немците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят